2-daags actief arrangement met 1 overnachting in groepshuis.

2-daags programma met 's middags een challenge parcours in Carrienta, de 2e dag s ochtends kanovaren en in de middag keuze uit mountainbiken/outdoorsteppen/boogschieten of hike door het bos. Overnachting in ons groepshuis.

Prijs: € 168,00

Inclusief:

1x Overnachting in ons groepshuis.
- 1x Ontbijt, 2x lunch en 1x avondmaaltijd (BBQ).
- Klimmateriaal zoals gordel, helm.
- Entree Carrienta.
- Gebruik centrale faciliteiten.
- Instructeur/begeleider (Nederlands sprekend).
- Koffie of thee bij aankomst.

Exclusief:

- Vervoer naar Belgie v.v.
- Borg groepshuis 100,- euro (bij aankomst te voldoen).
- Overige consumpties.


PROGRAMMA

2-daags actief programma met overnachting in groepshuis

1e dag
Aankomst rond 10.00 uur bij ons groepshuis.Onze instructeurs stellen zich voor, geven korte uitleg van het programma..
12.30 uur Gezamenlijke Lunch
13.30 uur We gaan naar Carrienta Outdoordome waar we via de 450 meter lange tunnel op het challenge parcours terechtkomen. We hebben de mogelijkheid diverse routes te nemen.*
17.00 uur Einde Challenge. We lopen terug naar ons groepshuis waar we ons kunnen opfrissen.
19.00 uur Genieten van een heerlijke, door ons bereide, BBQ maaltijd bij het kampvuur.
20.00 uur Mogelijkheid tot loungen, WiFi internetten of samen nog even genieten van een drankje rond het kampvuur in de tuin.
Overnachting in het groepshuis.

2e dag
Na het gezamenlijke ontbijt vervolgen we de activiteiten
10.00 uur Per eigen vervoer naar het Startpunt voor het Kanovaren
13.00 uur Gaan we genieten van een lunch
14.00 uur Middagprogramma, keuze uit: 1) Mountainbiken, 2) Outdoorsteppen, 3) Hike (wandeling), 4) Boogschieten/Blaaspijpschieten
rond 17.30 is dit 2-daagse programma afgelopen en vertrekken jullie rond 18.00 uur terug naar Nederland

Bijzonderheden:
De datum is op aanvraag! Om er zeker van te zijn dat deze accommodatie beschikbaar is, verzoeken wij je voorafgaande aan jouw boeking de beschikbaarheid op te vragen (0031 (0) 172-820000 of per e-mail op info@carrienta.com

INFORMATIE

Uitleg activiteiten:

Carrienta Challenge in onze oude steengroeve

Of je nou een beginnend of gevorderd klimmer bent, je zult je deze dag uitstekend vermaken op dit indrukwekkende buitensportterrein. De vele rotswanden bieden je voldoende variatie om je klimtalenten te testen. *Je kunt netklimmen (35 meter), touwbrug two point, klimmen & Abseilen, klettersteig met abseil, via een Via Ferrata route naar boven klimmen, via touwladders, via een Helicopter entry of via een bush walk. Onze ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal.
Kajakken
Zwemvest aan en peddel in de hand, na uitvoerige instructie aan de kant gaan we voorzichtig te water. Deze kajaks zijn breed en stabiel, ideaal voor de recreatieve gebruiker.
We stappen op in Hamoir en we volgen een mooie en uitdagende tocht van ongeveer 12 km over de rivier de Ourthe. We peddelen tot kort voor Comblain la Tour.
De tocht is onder toezicht van de instructeur (die zelf de groep op het water begeleidt en meevaart) en is voor iedereen te doen. Let op: zwemdiploma is verplicht.
Mountainbiken of Mountainsteppen op Freek footbike
In de Ardennen zijn meer dan honderd mountainbike/footbike (step) routes. Het gebied wordt gekenmerkt door de vele bossen, ruig terrein en steile heuvels.
Afhankelijk van de ervaring en conditie van de deelnemers kiest onze instructeur een route en gaan we een uitdagende route fietsen/steppen die voor iedereen van de groep haalbaar is. We gaan op ontdekkingstocht over onverharde paden, door riviertjes en plassen en genieten van de prachtige natuur. Onze instructeur geeft tijdens onze tocht handige tips over remtechnieken, zithouding etc.
Onderweg trappen/steppen we op een aardige heuvel met een pittige klim maar..What goes up must go down! en dat is genieten van de rit downhill waarbij je even niet hoeft te trappen/steppen.
Shooting activiteiten
Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen maar tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport die in Nederland tot op het hoogste niveau beoefend wordt. Het wapen werd over de hele wereld gebruikt en is in vrijwel elke cultuur een keer uitgevonden. En in elke cultuur geldt: wie de boog meester is geniet aanzien en respect.
De instructeur geeft jullie eerst een korte uitleg over handboogschieten en hoe daarbij de boog met de pijl te spannen, hoe over de pijl naar het doel te kijken en vervolgens te schieten. We gaan zelf om de beurt aan de slag en na een aantal oefenrondes doelschieten, waarbij de instructeur individueel aanwijzingen geeft gaan jullie een kleine competitie houden. Eens kijken welke schutter de pijl in de roos kan krijgen.
Het is ook mogelijk om eens een blaaspijp te proberen. Hierbij gebruik je een buis met daarin een pijltje en doordat je heel hard blaast en mikt probeer je het doel te raken. (Shooting). Het lijkt op het ouderwetse (papieren) pijltjes. Een leuke en niet alledaagse activiteit. De banen zijn zo aangelegd dat je gezellig de kunsten van de anderen kunt bewonderen.
Hike
Prachtige hike van ongeveer 10 kilometer door de omgeving. Het is hier een groot natuurgebied  en via het Geologische wandelpad lopen we via de dorpjes Florze, Rouvreux, naar Aywaille weer terug naar de parkeerplaats bij de ingang van de tunnel naar Carrienta. Onderweg lopen we langs de oude ruine van Chateau d'Ambleve, de restanten van een Middeleeuwse Burcht. In 1049 werd het kasteel voor het eerst genoemd. In de middeleeuwen ging de vesting talloze malen over in de handen van nieuwe krijgsheren.
De ligging en stoere opbouw van de constructie laten er geen twijfel over bestaan dat de burcht vooral controlerende en militaire functie had. In 1578 wordt de vesting verwoest in de godsdienstoorlogen tussen de Spaanse katholieken en de Hollandse calvinisten.Deze kasteelruine is begroeid maar biedt veel architectonische overblijfselen zoals diverse open haarden en een stortbak, het heeft een avontuurlijke uitstraling en is erg leuk om te verkennen en om foto's van te maken. De met kleine steentjes belegde weg is een oud Romeinse Pad (Geologisch Pad).
Meer dan 400 jaren later is het eigenlijk verrassend om te zien dat er nog zoveel muren van recht staan. En natuurlijk hangt er rond spookachtige ruines hier in de Ardennen altijd wel een legende. Ook dit kasteel is verbonden met het hoofse epos van de vierheemskinderen, maar het is vooral het drama rond Blanche de Montfort dat tot de verbeelding spreekt. 
Blanche de Montfort vermoordde hier haar voormalige minnaar en diens vrouw om zich daarna zelf van het kasteel naar beneden te storten. Op de vooravond van Allerheiligen loop je hier liefst niet over GR571, de kans is groot dat je rond de ruines Blanche ziet rondspoken. Men zegt dat ze als spook waart door de ruines en twee lichamen gehecht aan haar rokken meesleept. Het is haar bevolen om terug te keren naar de plaats van de misdaad.

Verblijf:
Dit overnachting vindt plaats in ons groepshuis die 108 bedden heeft. Dit groepshuis heeft eigen douches en toiletten en een grote professionele keuken met alle benodigde keukenapparatuur (koelkasten, vriezers, stoomoven, magnetron, waterkoker). Er zijn drie vierpersoonskamers en twee twintigpersoonskamers op de begane grond en drie twintigpersoonskamers op de bovenste verdieping. Stroom is niet inclusief in de prijs (op basis van nacalculatie). Huisdieren zijn niet toegestaan.

Bijzonderheden:
De datum is op aanvraag! Om er zeker van te zijn dat deze accommodatie beschikbaar is, verzoeken wij je voorafgaande aan jouw boeking de beschikbaarheid op te vragen (0031 (0) 172-820000 of per e-mail op info@carrienta.com

Verplichte bijkomende kosten: (Aankruisen tijdens het boeken!)
- Toeristenbelasting a € 1,92 p.p.
- Bij minder dan 26 personen betaal je een meerprijs van  € 25,- p.p.


Fijn om bij te boeken:
- Drankmuntjes a € 10,- p.p. (5 muntjes p.p.)
- Verzekering a € 7,50 p.p.
- Lakenpakket a €  10,50 p.p. (een kussen, een dekbed, een kussensloop, een onderlaken en een dekbedovertrek)

Kies een programma, boek de door jou gewenste opties bij en reserveer gemakkelijk en snel via onze website. Tijdens het boeken wordt er om een gekozen evenementsdatum gevraagd, de gekozen datum is de eerste dag van het programma. Laat de rest aan onze ervaren instructeurs over. Zij zorgen ervoor dat de uitdagingen zwaarder worden waar het kan en rustiger waar nodig. Iedereen wordt betrokken bij de uitdaging.